Συνάντηση του προέδρου του ΣΕΒ Θ. Φέσσα με τον Προκόπη Παυλόπουλο

Η ανάγκη να βρεθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων-δανειστών τονίστηκε κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ.Φέσσα, στο Προεδρικό Μέγαρο. «Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην ευρωζώνη» τόνισε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος, εκφράζοντας μάλιστα αισιοδοξία για επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Να λυθεί τάχιστα το θέμα της αβεβαιότητας, που στοιχίζει ακριβά στην ελληνική οικονομία, ζήτησε ο Θ.Φέσσας, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και εκεί μέσα πρέπει να βρούμε συμφωνία και να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εντός της Ευρωζώνης».

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον Θ.Φέσσα που τον επισκέφθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο: ««Εγώ, κουραστηκά ίσως τον τελευταίο καιρό -πολλοί θα νομίζουν ότι είναι εμμονές αυτά τα οποία με διακρίνουν- τονίζω ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρώπη, μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει πράγματι να πορευθούμε μέσα στην Ευρωζώνη, το έχει ανάγκη και η ίδια η Ευρωζώνη αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, χωρίς περαιτέρω δυσχέρειες, και μάλιστα κατά τρόπο οριστικό. Γιατί ο τρόπος που ενδείκνυται για να βγούμε στις αγορές είναι ακριβώς μέσα από την Ευρωζώνη. Και ελπίζω ότι αυτό θα το δούμε και σύντομα».

Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο των βιομηχανιών να ασκήσουν τον ρόλο του συμβούλου στην Πολιτεία γενικώς, διότι, όπως είπε, «έχετε και τεχνογνωσία και τους ανθρώπους, προκειμένου να δώσετε τη γνώμη σας που είναι πολύτιμη. Και δεύτερον και κυριότερο, το ερευνητικό έργο του ΙΟΒΕ. Θεωρώ ότι το ΙΟΒΕ, και υπό την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, είναι κορυφαίο Ινστιτούτο, με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν. Και η ερευνητική του δουλειά μπορεί να αφήσει πραγματικά ιστορία, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες».

Ο κ. Φέσσας απάντησε ότι ο ΣΕΒ έχει προσφέρει άπλετη υποστήριξη στην κυβέρνηση και τεχνογνωσία, προκειμένου να πάρει η χώρα τον σωστό δρόμο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αγορές, να προσελκυστούν επενδύσεις, και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν δουλειές και ευημερία.

Πρόσθεσε δε ότι το θέμα της εμπιστοσύνης, που καταπολεμά τη σημερινή αβεβαιότητα της οικονομίας, και έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή των επενδύσεων, με όλα τα συνακόλουθα, πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

«Και μιας που μιλάμε για τους Ευρωπαίους εταίρους, είναι απαραίτητο, γιατί η Ευρώπη είναι το σπίτι μας -το ξέρετε καλύτερα από μένα- και εκεί μέσα πρέπει να βρούμε μια συμφωνία και να ζήσουμε και να ευημερήσουμε εντός της Ευρωζώνης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.