Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Θ. Μωραίτης

Σύγκληση συνεδρίου και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο βουλευτής του Κινήματος, Θ. Μωραΐτης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση της συγκυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απόφαση αυτή δεν προετοιμάστηκε καθόλου και γι’ αυτό βλέπουμε τις τρεις τελευταίες μέρες να καταρρέουν τα πάντα», είπε ο κ. Μωραΐτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1. Όπως είπε, θα μπορούσε προηγουμένως η κυβέρνηση «να εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα ώστε αν έβλεπε το αδιέξοδο να πήγαινε κατευθείαν σε εκλογές».

«Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη. Εάν δεν πρυτανεύσει η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα» προειδοποίησε, για να προσθέσει ότι η χώρα μας είναι η μοναδική όπου «ο Πρωθυπουργός δεν μιλάει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη πως τους τελευταίους μήνες ο λόγος της κυβέρνησης «συριζοποιήθηκε», ενώ έκανε λόγο για «τυχοδιωκτικά μυαλά» που «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως ότι θα ψηφίσει τον Στ. Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ερωτηθείς για την χθεσινή παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου είπε ότι «λέει τα πράγματα με το όνομά τους». Υπογράμμισε πάντως ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει «πάνω από όλα» είναι η παράταξή του, για να συμπληρώσει ότι δεν θέλει να χωρίσουν οι δρόμοι του με τα άλλα στελέχη του Κινήματος.