Ελεύθερος με πληρωμή προς το Δημόσιο 1,8 εκατ. ευρώ, ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα εκδόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τελικά ο ίδιος ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου του επιδόθηκε δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, συνολικά ποσού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πλήρωσε το ποσό των 1,8 εκατ. ευρώ και θα αφεθεί ελεύθερος ενώ έγινε και αναστολή της δίωξης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Αθανασίου έδωσε εντολή να ασκηθεί η δίωξη για το ποσό αυτό φοροδιαφυγής, όταν πριν από ημέρες ειδοποιήθηκε ο επιχειρηματίας από τη Διεύθυνση Μεγάλου Πλούτου του υπουργείου οικονομικών να πληρώσει το ποσό των 2 εκατ. ευρώ αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Στη συνέχεια εκδόθηκε το ένταλμα για το ποσό αυτό και όταν εμφανίστηκε σήμερα του επιδόθηκε και νέα δίωξη για τα άλλα 2 εκατ. ευρώ. Τα ποσά αυτά προκύπτουν από τη λίστα Λαγκάρντ και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου και άλλων μελών της οικογένειας του. Ο αδελφός του πάντως, Φώτης Μπόμπολας, έχει ήδη καταβάλει το ποσό των 1,8 εκ. ευρώ.