Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των δικηγόρων των θυμάτων για το θέμα της παράστασης της Πολιτικής Αγωγής σε βάρος όλων των κατηγορουμένων.

Ο εκ των συνηγόρων των θυμάτων της επίθεσης κατά του ΠΑΜΕ τόνισε προ ημερών στο δικαστήριο ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών από μέλη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα δεν θα είχε διαπραχθεί, ούτε καν επιχειρηθεί εάν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση. «Η επίθεση έγινε κατ’ εφαρμογήν των αρχών και των σκοπών της οργάνωσης», είπε.

Νωρίτερα, ο εκ των συνηγόρων των Αιγυπτίων ψαράδων ανέφερε στο δικαστήριο ότι αν κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, 41 από τους 68 κατηγορούμενους θα βρίσκονται χωρίς Πολιτική Αγωγή απέναντί τους, μεταξύ αυτών και οι 18 βουλευτές και πρώην βουλευτές της ηγετικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε προτείνει στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής μόνο για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, ζητώντας ουσιαστικά να μην περιλαμβάνονται σε αυτούς όσοι διώκονται μόνο για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, σημαίνει ότι οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς και όλοι όσοι φέρονται να ανήκουν στην «ηγετική ομάδα της οργάνωσης» δεν θα έχουν απέναντί τους πολιτική αγωγή, καθώς δεν αντιμετωπίζουν αδικήματα όπως ανθρωποκτονία ή απόπειρα ανθρωποκτονίας.