Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζεται σήμερα, στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη της Χρυσής Αυγής που είχε διακοπεί στις 15 Μαΐου, με τον δήμο Κορυδαλλού να αναμένει τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή δικαστικής αίθουσας.
Αυτή την ώρα, περίπου περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ναζισμού και κρατώντας πανό που γράφουν “Ισόβια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής”.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους φορείς της περιοχής και τους παράγοντες της δίκης, υποσχέθηκε τη μεταφορά της δίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθήνας αλλά από τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν απέκλεισε και προτεινόμενες λύσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις στο ενδιάμεσο διάστημα, εφόσον το ζητήσει η έδρα του δικαστηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη έχει αποστείλει δύο επιστολές προς τον πρόεδρο των Εφετών Δ. Μόκα, στις οποίες αναφέρει την ακαταλληλότητα του χώρου και ζητάει τη μετακίνηση σε άλλη αίθουσα.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος του Κορυδαλλού, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου στη σημερινή δίκη.