Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Για ένα προϋπολογισμό φούσκα, έτοιμο να εκραγεί έκανε λόγο από τη βήμα της Βουλής ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

Ο κ. Σαμοΐλης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού για το 2015 υποστήριξε ότι αυτό δομείται επάνω στη δημιουργία άκαμπτων μορφών ανεργίας, στην οριακή συμπίεση των κοινωνικών δαπανών και όπως τόνισε στη μονιμοποίηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ακόμη υποστήριξε ότι στον τομέα των δημοσίων δαπανών οι χαρακτηριστικότερες περικοπές εντοπίζονται στους τομείς της εργασίας, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

«Οι συνολικές μεταβιβάσεις του τακτικού προϋπολογισμού στον ενοποιημένο κοινωνικό προϋπολογισμό, εμφανίζονται φέτος μειωμένες κατά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα καταργούνται οι μη ανταποδοτικοί πόροι», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για επιβολή μόνιμων έκτακτων φόρων από την κυβέρνηση έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2015, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Η ίδια έφερε ως παράδειγμα την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που, όπως είπε, υποτίθεται ότι τελείωνε το 2014 και εξακολουθεί να συνεχίζεται ολόκληρη και αλώβητη.

Επίσης η κ. Μανωλάκου εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ίδιες πολιτικές που εξυπηρετούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος του λαού.

Όπως τόνισε οι πολιτικές αυτές χαρακτηρίζουν τον προϋπολογισμό του 2015 και άσχετα αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης των καταψηφίσουν «η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί πιο άγρια με νέα πρόσθετα μέτρα-λαιμητόμο».