Συστράτευση με τον Γ. Ιωαννίδη ζήτησε χθες ο Τζιτζικώστας

 

Την ίδια στιγμή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σταύρος Καλαφάτης θα είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποψηφιότητά του να θεωρείται πως έχει τη δυνατότητα να «κοντράρει» τον Γιάννη Μπουτάρη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον βουλευτή ή στέλεχος της ΝΔ.

Οσον αφορά στην Περιφέρεια, πάντως, οι εξελίξεις έχουν επιταχυνθεί σημαντικά και η παράταξη Τζιτζικώστα φαίνεται ότι παρουσιάζει σημάδια αποσάθρωσης, καθώς υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, που αρχικά συμμετείχαν στον συνδυασμό, τις τελευταίες ώρες αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να στηρίξουν την υποψηφιότητα Ιωαννίδη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό ο Απ. Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, απάντησε πως «πιστεύω στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι επί τρία χρόνια, αλλά ξέρω ότι θα δεχτούν πιέσεις και κάποιοι θα ενδώσουν. Δεν τους κρατώ καμιά κακία».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι με δική του πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον Γ. Ιωαννίδη, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τελευταίου, προκειμένου να μη κατέβει το κόμμα διασπασμένο στην Κ. Μακεδονία, ενώ ερωτηθείς αν πρόκειται να επιδιώξει εκ νέου συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη, απάντησε «εάν το επιθυμεί ο ίδιος», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος έκανε το πρώτο βήμα. Τέλος, επιβεβαίωσε τις «διαρροές» ότι ζητήθηκε από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο να είναι υποψήφιος στον δήμο Θεσσαλονίκης κι όχι στην Περιφέρεια, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως είχε εκφράσει την επιθυμία να ολοκληρώσει το έργο του στην Περιφέρεια.