Σόιμπλε: Κάθε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρεί τις υποχρεώσεις των προκατόχων της

«Η προκήρυξη εκλογών δεν αλλάζει τίποτα στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις των προκατόχων της» είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι εάν η Ελλάδα επιλέξει άλλο δρόμο τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αλλά και ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που -όπως είπε- αποτελούν μονόδρομο.

Γενικά το Βερολίνο -προς το παρόν τουλάχιστον- έχει επιλέξει να κρατήσει ήπιους τόνους. Ενδεικτικό το σχόλιο της κυβέρνητικής εκπροσώπου λίγη ώρα μετά την προκήρυξη των πρόορων εκλογών ότι «δεν μπορεί να σχολιάσει τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας», αν και η γερμανική κυβέρνηση τα παρακολουθεί στενά.

Ψύχραιμη ήταν και η δήλωση του Β.Σόιμπλε, ο οποίος, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει στην Bild το Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν και ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, και ως εκ τούτου αν η Ελλάδα επιλέξει άλλο δρόμο «θα είναι δύσκολα».

«Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρεί τις συμβατικές συμφωνίες των προκατόχων της» σημείωσε ακόμη ο κ. Σόιμπλε.