Σόιμπλε: Μία λύση θα πρέπεινα βρεθεί έως τις 30 Ιουνίου εάν η Ελλάδα θέλει τα χρήματα

«Διορία» στην Ελλάδα έως τα τέλη Ιουνίου δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.
«Το πρόγραμμα επεκτάθηκε δύο φορές. Η τελευταία επέκτασή διαρκεί έως τις 30 Ιουνίου. Μία λύση θα πρέπει, λοιπόν να βρεθεί έως τις 30 Ιουνίου, εάν η Ελλάδα θέλει τα χρήματα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα βρισκόταν στο σωστό μονοπάτι για την ανάκαμψη, γεγονός που εξέπληξε πολλούς. Θα έπρεπε να είχαν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο» είπε με νόημα.

Σε ερώτηση εάν το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας εντός ευρώ, όπως θέλουν σενάρια, που έχουν δημοσιευθεί στο γερμανικό Τύπο, ο κ. Σόιμπλε απάντησε πως δεν έχουμε τέτοια θέματα. «Δεν υπάρχει κανένα λόγος για εικασίες. Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ ό,τι και να γίνει» ξεκαθάρισε.

Επανέλαβε δε πως οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τη στάση της Αθήνας. «Αν η Ελλάδα θέλει βοήθεια, εμείς θα της την παρέχουμε, όπως κάνουμε ώς τώρα, αλλά μόνο μέσα στο πλαίσιο όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι’ αυτό στο τέλος όλα εξαρτώνται από την Ελλάδα» διεμήνυσε.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη πως το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη -όπως και στην Ελλάδα- δεν είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά η ανταγωνιστικότητα.