Σόιμπλε: Προϋπόθεση για περαιτέρω συζητήσεις να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση

Προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις αποτελεί η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, δήλωσε η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ερωτηθείσα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τόνισε, πάντως, ότι το Eurogoup είναι έτοιμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

«Το Eurogroup έχει πάντα και κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι είναι έτοιμο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, να βοηθήσει την Ελλάδα και στη συνέχεια. Τώρα, όμως, το θέμα πρώτα είναι να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση. Αυτή είναι η προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω συζητήσεις», δήλωσε χθες η Μαριάνε Κοτέ, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών.

Ερωτηθείσα, αν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ενεργεί προς την κατεύθυνση μιας εξάμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος, η κ. Κοτέ παρατήρησε πως οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος ή την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης συνεχίζονται.

«Αυτές οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας και όχι μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας. Όταν αυτή η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα ασχοληθούν με το ποια θα είναι η συνέχεια. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί», τόνισε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε.