Σύσκεψη στο Μαξίμου με φόντο το σημερινό Euroworking Group

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των πιστωτών της Ελλάδας, μετά και την επιστροφή στην Αθήνα της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στο Brussels Group, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου, εν όψει και της τηλεδιάσκεψης αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα (γύρω στις 16:00) του EuroWοrking Group, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουράκης, ενώ από το Μαξίμου «πέρασαν» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ό,τι αφορά πάντως το πού βρισκόμαστε και πότε θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση κεφαλαίων της ευρωβοήθειας η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη από τις συγκρατημένες Βρυξέλλες.

Ενδεικτικό ότι η Αθήνα εμφανίζεται αισιόδοξη ότι μπορεί να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Βρυξέλλες κρατούν «μικρό καλάθι» δίνοντας την αίσθηση ότι ακόμη απομένει αρκετός δρόμος.

Δεν λειπουν δε και οι παρατηρήσεις από κοινοτικούς αξιωματούχους που μιλούν για μικρή πρόοδο κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και για υπουργεία που αρνούνται ακόμη να συνεργαστούν σωστά με τα τεχνικά κλιμάκια και να δώσουν τα στοιχεία που τους ζητούν.