Τήλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Ντράγκι

«Πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επιβεβαίωσε πως είχε σήμερα επικοινωνία με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με αφορμή την αυριανή και μεθαυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την έγκριση, μεταξύ άλλων, της χρήσης των κεφαλαίων του μηχανισμού ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες.

«Αύριο και μεθαύριο κρίνεται από την ΕΚΤ το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας. Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς από το δημαρχείο της Γλυφάδας και επιβεβαίωσε πως είχε μια σειρά επαφών με το εξωτερικό συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ντράγκι.

«Οι συμπατριώτες μου όπως με εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν. Είναι λοιπόν πολλή σημαντική αυτή η συνεδρίαση της ΕΚΤ και είναι σημαντικό να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο σοβαρότητα από όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΕΚΤ όπου και αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, ήτοι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.