Τα ΜΑΤ εκκένωσαν την ΕΡΤ, με εντολή εισαγγελέα

Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση, και με εντολή και παρουσία εισαγγελέα, στις 04:20 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού είχαν περικυκλώσει το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και στο κτίριο και απομάκρυναν τους 50 καταληψίες, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα και εξέπεμπαν πρόγραμμα.

Τέσσερις εξ αυτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Καλφαγιάννης, και ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων, Νίκος Τσιμπίδας, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον αέρα, έχουν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αυτή την ώρα, με την παρουσία εκπροσώπου των καταληψιών, γίνεται καταγραφή των μηχανημάτων της δημόσιας περιουσίας, ώστε να διαπιστωθεί αν λείπει κάτι από τον εξοπλισμό και σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Έξω από το ραδιομέγαρο, βρίσκονται – μεταξύ άλλων – η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν σταδιακά τους συγκεντρωμένους προς την πλατεία Αγίας Παρασκευής, ώστε να μη σχηματιστεί πυρήνας διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι μια ομάδα πρώην εργαζομένων είχε καταλάβει το ραδιομέγαρο από τον Ιούνιο, οπότε και είχε μπει λουκέτο στην ΕΡΤ, και έκανε χρήση των εγκαταστάσεων, εκπέμποντας πρόγραμμα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Ο αρμόδιος υπουργός, Παντελής Καψής, ερωτηθείς σχετικά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε άγνοια για την επιχείρηση, χωρίς να θελήσει να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

 

Πηγή: news.gr