Τα ονόματα για τους νέους προέδρους στον Α.Π. και το Ελεγκτικό Συνέδριο

Νέο προφίλ για τον Άρειο Πάγο αλλά και το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης οι Πρόεδροι κ.κ. Μιχάλης Θεοχαρίδης και Ιωάννης Καραβοκύρηςαντίστοιχα. Ακόμα δεν έχει οριστεί το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν οι αντικαταστάσεις, αλλά οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι έντονες και εντατικές. Την εισήγηση θα κάνει παραδοσιακά ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χαράλαμπος Αθανασίουεπιδιώκοντας, όπως και στις περισινές προαγωγές, τη δυνατότερη συναίνεση για τα νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τη Δικαιοσύνη και με τον άλλον εταίρο της κυβέρνησης, τον αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ταυτόχρονα πρέπει να προαχθούν και τέσσερις αρεοπαγίτες για ισάριθμες θέσεις αντιπροέδρων του ανωτάτου δικαστηρίου. Συγκεκριμένα συνταξιοδοτούνται οι αντιπρόεδροι κ.κ. Βασίλειος ΛυκούδηςΑντώνης Αθηναίος και Γρηγόριος Κουτσόπουλος.
«Μάχη» γίνεται, κυρίως, για τη θέση του Προέδρου και οι πιθανότεροι είναι οι αρχαιότεροι αντιπρόεδροι κ.κ. Αθανάσιος ΚουτρουμάνοςΓιώργος Γιαννούλης και Γιώργος Χρυσικός. Αν ο υπουργός επιλέξει σκληρή προσήλωση στην επετηρίδα θα επιλεγεί ο κ. Κουτρουμάνος. Πάντως υπάρχουν και φωνές για την επιλογή του κ. Χρυσικού, ο οποίος είναι πρόσωπο ιδιαίτερων γνώσεων και πολύτιμος σύμβουλος πολλών στο ανώτατο δικαστήριο, για κρίσιμες αποφάσεις. Οποια και εάν είναι η επιλογή του υπουργού, πάντως, και τρεις ανώτατοι δικαστικοί συνταξιοδοτούνται και αποχωρούν από το σώμα τον ερχόμενο Ιούνιο. Ετσι η θητεία τους θα είναι για έναν χρόνο.
Για τις θέσεις των αντιπροέδρων (4 συνολικά) οι αρχαιότερες είναι γυναίκες. Πρώτη η κυρία Βιολέττα Κυτέα, η οποία παραλείφθηκε πέρισυ και ακολουθούν η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου, καθώς και οι αρεοπαγίτες κ.κ.Γιώργος ΓεωργιέλληςΠαναγιώτης ΡομπήςΑνδρέας ΔουλγεράκηςΚωνσταντίνος Φράγγος, Νικόλαος ΠάσοςΝικόλαος Μπιχάκης και η κυρία Δημητρούλα Υφαντή.Αν επιλεγούν οι ενώτεροι θα χαρακτηριστεί ως «βουτιά» στην επετηρίδα.
Από το Ελεγκτικό Συνέδριο εκτός από τον κ. Ι. Καραβοκύρη αποχωρούν και ο Επίτροπος κ. Διονύσιος Λασκαράτος και οι αντιπρόεδροι κυρία Ευφροσύνη Καραμποβίτη και κ.Δημήτριος Νταής.