Τα 12 σημεία-κλειδιά της προκήρυξης για την ευθύνη της δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής

Πως την εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική – Οι απειλές, οι «παλιοί του ένοπλου αγώνα» και οι ομοιότητες με άλλες δύο οργανώσεις

 «Ελάχιστη απάντηση το αίμα τους, μόνη δικαιοσύνη η λαοκρατία». Με αυτή την απειλητική αναφορά κλείνει το 18σελιδο κείμενο της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» με το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση -πριν από 17 ημέρες- στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, που κόστισε την ζωή σε δύο μέλη της ενώ ένα ακόμη τραυματίσθηκε.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για κείμενο που προέρχεται από «παλιούς του εγχώριου αντάρτικου πόλης» και του «επιτελικού κέντρου»  της εγχώριας ένοπλης δράσης.

Ωστόσο εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στο κείμενο της οργάνωσης αυτής με παλαιότερες προκηρύξεις της ένοπλης ομάδας «Επαναστατικός Αγώνας» που εξαρθρώθηκε το 2010 αλλά και της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε με  καθυστέρηση  έξι μηνών  την ευθύνη για την  ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2013.   Ακόμη σημειώνουν ότι το «αστέρι» σύμβολο της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης παραπέμπει και σε ένοπλες οργανώσεις που έδρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες .

Αντιθέτως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι το κείμενο για την επίθεση στη Χρυσή Αυγή έχει «χαώδεις διαφορές» από ολιγοσέλιδα κείμενα με υβριστικές αναφορές  της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών»  για την οποία είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι υποκρυπτόταν πίσω από την διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου. Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέμεναν την εμφάνιση μιας νέας ένοπλης οργάνωσης και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για μία «σύμπραξη» ενόπλων ομάδων, όπως υποδηλώνει εξάλλου και το όνομά της ή για μια «διάσπαση»  από ένα προηγούμενο ένοπλο σχήμα.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της ΕΛΑΣ βρίσκεται στο σημείο εναπόθεσης της σακούλας σκουπιδιών με το στικάκι που περιείχε το κείμενο ανάληψης της ευθύνης στο σκοπευτήριο Καισαριανής. Μάλιστα αναζητούνται για καταθέσεις άτομα που ήταν στο σημείο εκείνο και πιθανόν να είδαν τον άγνωστο που άφησε την σακούλα.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στέκονται στα εξής 12 σημεία:

1. Στις αναφορές της οργάνωσης ότι  «η δολοφονία των δύο μελών της Χρυσης Αυγής είναι η αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει, στα σκουπίδια της Ιστορίας» καθώς και άλλα σημεία του κειμένου όπου υπάρχουν απειλές για στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

2. Είναι ακόμη ενδεικτική η φράση ότι «οι σφαίρες των 9μμ είναι απάντηση στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μίχο ότι μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν». Είναι ενδεικτικό ακόμη ότι τα μέλη της νέας οργανωσης προειδοποιούν ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε ρατσιστική επίθεση από μέλη της Χρυσης Αυγής θα υπάρξει ανταποδοτική ενέργεια κι αν ακόμη «κρυφτούν μέσα σε αστυνομικά τμήματα».

3. Στις αντίστοιχες απειλητικές αναφορές για αστυνομικούς που εκτιμούν ότι συνδράμουν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης.

4. Στις απειλές και εναντίον του πολιτικού συστήματος με αναφορές «για να καεί το μπουρδέλο η βουλή χρειάζεται βία που θα συντρίψει τους έμμισθους πραιτοριανούς ή τους εθελοντές προστάτες του κοινοβουλίου».

5. Στο γεγονός ότι στην προκήρυξη   δεν υπάρχει καμιά απολύτως ουσιαστική αναφορά στην προεργασία αλλά και στο επιχειρησιακό σχέδιο των μελών της νέας ένοπλης ομάδας για να σκοτώσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

6. Στην  πλήρη λίστα των επιθέσεων χρυσαυγιτών κατά μεταναστών αλλά και σε άλλες αναφορές για την δράση της ακροδεξιάς οργάνωσης. Κι αυτό για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι  ένα δείγμα «του αρχείου δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που παρακολουθούσαν και τηρούσαν  επιμελώς τα μέλη της νέας ένοπλης οργάνωσης». Στέκονται μάλιστα στο σημείο όπου υπάρχει αναφορά για «σχέσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου με τον πρώην  καταζητούμενο  Απόστολο Βαβύλη»  για την οποία υπήρχαν λίγες σχετικές αναρτήσεις στο Ιντερνετ.

7. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εντοπίζουν σειρά ομοιοτήτων στο σημείο αυτό με μια παλιότερη  πλήρη λίστα θυμάτων αστυνομικών επιθέσεων που περιέχονταν σε προκήρυξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

8. Στις αναφορές της οργάνωσης για τις έρευνες των δικαστικών αρχών για την υπόθεση της Marfin που την χαρακτηρίζουν ως «σκευωρία».

9. Στο τελευταίο τμήμα της προκήρυξης όπου υπάρχουν εκτεταμένες ιστορικές παραπομπές κυρίως στην περίοδο του εμφυλίου αλλά και οικονομικού τύπου αναλύσεις που παραπέμπουν -όπως χαρακτηριστικά λένε τα στελέχη της ΕΛΑΣ – σε παλιούς «κλασσικούς» συγγραφείς ενόπλων οργανώσεων. Είναι ενδεικτικό ότι πάλι υπάρχουν χαρακτηρισμοί για «νενέκους», όπως εκείνοι που περιέχονταν και σε κείμενα της «17 Νοέμβρη»

10. Στην πλήρη ανάλυση που γίνεται στο θέμα των επιπτώσεων της κρίσης που ξεκινά από τα υποσιτιζόμενα παιδιά των σχολείων , στις αυτοκτονίες , στις τσεκουρωμένες συντάξεις και φθάνει μέχρι και τα γενόσημα και το ζήτημα της αιθαλομίχλης από τα τζάκια».

11. Ότι στην προκήρυξη της  οργάνωσης “Μαχόμενες Λαικές Επαναστατικές Δυνάμεις» υπάρχει  πάλι υπενθύμιση της υπόθεσης των Σκουριών και της αποσυρθείσας εταιρείας εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων «EL DORADO GOLD» όπως είχε συμβεί και με κείμενα της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά και του καταζητούμενου 42χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη.

12. Ότι αρκετά σημεία για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία και όλο το πολιτικό σύστημα όπως και οι προτροπές για  «επαναστατική δράση» που καταγράφονται στο κείμενο της νέας οργάνωσης έχουν σημαντικές ομοιότητες με το πρόσφατο ηλεκτρονικό  κείμενο που ανήρτησε λίγες ημέρες πριν την αιματηρή επίθεση ο Νίκος Μαζιώτης, γεγονός που τότε προκάλεσε κινητοποίηση της ΕΛΑΣ .

 

Πηγή: tovima.gr