Επικοινωνία Σαμαρά με Ρέντσι και Ράμα

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία -σύμφωνα με πληροφορίες- με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ραμα σχετικά με την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο πλοίο «Νorman Atlantic».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα τηλεφώνησε στον έλληνα ομόλογό του, προκειμένου να του δηλώσει τη διάθεση της Αλβανίας να συμβάλλει στην επιχείρηση διάσωσης στην Αδριατική με όσα μέσα διαθέτει.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι για την επιχείρηση διάσωσης.

O κ. Σαμαράς ρώτησε τον κ. Ρέντσι αν η κατάσταση είναι καλύτερη και ο ιταλός πρωθυπουργός του απάντησε πως είναι πολύ καλύτερη.

«Σε τι σημείο βρισκόμαστε; Θα προλάβουμε πριν νυχτώσει;» ρώτησε στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς. «Ναι. Προσπαθούμε. Είναι καλό ότι δεν υπάρχουν θύματα. Είναι καλή η συνεργασία Ιταλίας – Ελλάδας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Να ξέρεις, επειδή το άκουσα κάπου, ότι δεν υπάρχει κλίση στο καράβι» απάντησε ο Ματέο Ρέντσι.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς ρώτησε πως μπορεί και εκείνος να έχει άμεσα την ενημέρωση του ιταλού πρωθυπουργού και εκείνος του είπε ότι θα του στέλνει, από το Κέντρο Επιχειρήσεων την ενημέρωση που έχει.

Εξάλλου, ενημέρωση από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη για την επιχείρηση διάσωσης ζήτησε και έλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εκφράζοντας συμπαράσταση στους επιβαίνοντες.