Τηλεφωνική επικοινωνία Χαρδούβελη – Δραγασάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.

Αν και αρχικά είχε προγραμματισθεί συνάντηση των δύο στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι τελικά αυτή ακυρώθηκε και οι κ.κ. Χαρδουβελης και Δραγασάκης επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για την ατζέντα του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας 26 Ιανουαρίου 2014, για τις χθεσινές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τα δημόσια οικονομικά και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

Ο κ. Χαρδουβελης ενημερώθηκε από τον κ. Δραγασάκη – που σημερινά δημοσιεύματα τον φέρουν να καταλαμβάνει σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη θέση του αντιπροέδρου ή τη θέση του υπουργού Οικονομικών (ενδεχομένως και τις δύο)- για τις προθέσεις του κόμματος της Αριστεράς σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των πρώτων ημερών.

Ο κ. Χαρδούβελης ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την ανάγκη παράτασης του ελληνικού προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και για την ανάγκη αύξησης της οροφής των εντόκων γραμματίων που μπορεί να εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο από τα 15 δισ. ευρώ κοντά στα 20 δισ. ευρώ.