Τηλεφωνική συνομιλία Πρ. Παυλόπουλου – Ταγίπ Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φυλάκιο της γέφυρας των Κήπων του Έβρου. Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε στους Έλληνες στρατιώτες και του αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί, περπάτησε μέχρι το μέσον της γέφυρας και αντάλλαξε ευχές με τους Τούρκους στρατιώτες καθώς και με τον Τούρκο περιφερειάρχη και αξιωματούχους από την άλλη πλευρά των συνόρων. Στη συνέχεια, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε μήνυμα φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε στον κ. Ερντογάν ότι αναμένει πρόοδο στα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ώστε να καταστεί δυνατή η θετική ανταπόκρισή του σε πρόσκληση που του έχει απευθύνει για ταξίδι στην Άγκυρα.

Μετά την περιοδεία του στον Έβρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στη Λήμνο όπου αντάλλαξε ευχές με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.