Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για ενημέρωση περί της λειτουργίας του Κοινοβουλίου συγκάλεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης.

Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές και κυρίως τους πολλούς νεοεκλεγέντες για θέματα τεχνικής φύσης και λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα η Πρόεδρος της Βουλής έθεσε και θέματα τα οποία αφορούν στα περί ασύλου.

Πλην όμως, όπως σημείωναν κομματικά στελέχη, η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία.

Βάσει αυτού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε κύκλος επαφών και συνεννοήσεων, και εν συνεχεία την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γραμματέας της ΚΟ Χρ.Μαντάς.

Στην συνεδρίαση της ΚΟ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από δυο των αστυνομικών που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών

H πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο σε σχόλιο του αναφέρει ότι «προφανώς η κα Κωνσταντοπούλου δεν γνωρίζει ότι την ΚΟ την συγκαλεί ο πρόεδρος της και μόνο. Επίσης ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής και όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».