Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος γνωστοποίησε ο Απόστολος Κακλαμάνης

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γνωστοποίησε ο Απόστολος Κακλαμάνης. «Εχθροί» και φίλοι γνωρίζουν ότι αγωνίζομαι πάντα με πάθος για τις ιδέες μου, «πλην χωρίς μίσος για τους ενάντιους» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. «Μπορώ να κάνω αλλιώς για όσους είναι ή δηλώνουν, έστω, ομοϊδεάτες μου;» αναφέρει κλείνοντας τη δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ από το 1974 μέχρι σήμερα. Ήταν υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις της περιόδου 1981-1989, ενώ από το 1993 ως το 2004 ήταν Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο μακροβιότερος στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, την στήριξή του στο Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου εκφράζει με δήλωσή του ο Δημήτρης Ρέππας, γνωστοποιώντας ωστόσο ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

«Στρατεύομαι και στηρίζω το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τον Γ. Παπανδρέου. Αυτή η επιλογή μου συμπυκνώνει και την θέση μου: για μια προοδευτική κυβέρνηση σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Ρέππας. Όπως επισημαίνει το Κίνημα «οφείλει να συμβάλλει στον τερματισμό της πολιτικής της δημοσιονομικής λιτότητας και της φορολογικής καταλήστευσης των Ελλήνων αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή». Προϋπόθεση γι΄αυτό, συμπληρώνει, «είναι η σαφής οριοθέτηση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τους συμμάχους της. Σε ό,τι αφορά τέλος την επιλογή του να μην είναι υποψήφιος εξηγεί ότι «οφείλουμε να πείσουμε ότι δεν συμμετέχουμε στα κοινά για την κατάληψη αξιωμάτων και θώκων», καθώς «στα μάτια των πολιτών η τρέχουσα εικόνα για την πολιτική και τους πολιτικούς είναι απωθητική».

Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος της Ν.Δ. για τον δήμο Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στόχος είναι η συγκρότηση πλατιάς εθνικής συνεργασίας. «Αυτό επιβάλλει η λογική και το εθνικό συμφέρον. Στο μέτρο που με αφορά αυτά έθετα πάνω από προσωπικούς στόχους. Αυτό πάντα έκανα και αυτό πάντα κάνω. Στις ώρες ευθύνης δεν χωρά προσωπικό όφελος» υπογραμμίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος και υπενθυμίζει ότι αυτό έδειξε με την πρόσφατη απόφασή του οικειοθελώς και ως μη όφειλε να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή για να δώσει τη μάχη για τον δήμο Αθήνας. «Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και την παράταξη για την πρόταση τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και διαβεβαιώ όλους ότι μαζί θα δώσουμε στην πρώτη γραμμή τη μάχη για τις αρχές και τις αξίες της παράταξης» προσθέτει.

Στη διευκρίνιση ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές προχώρησε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος έχει ενταχθεί στο Κίνημα δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
Σε σχετική του δήλωση ο κ. Καστανίδης αναφέρει τα ακόλουθα: «Όπως δήλωσα πριν από δύο ημέρες, στηρίζω την προσπάθεια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για μιαν Ελλάδα διαφορετική, μακριά από τα σημερινά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Η στήριξή μου δεν συνδέεται με την κατοχή αξιωμάτων, γι’ αυτό και αποσαφηνίζω ότι δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Την απόφασή της να μην είναι υποψήφια στις προσεχείς εκλογές γνωστοποίησε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή. Σε δήλωσή της τονίζει ότι δεν έφυγε ποτέ από τον πολιτικό της χώρο, το ΠΑΣΟΚ, «στη διαίρεση του οποίου δεν θα συμβάλλει φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους φίλους και φίλες».
«Μηδενίζουμε το κοντέρ σε πρακτικές, δομές και λειτουργίες που αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε συμμετοχική προσπάθεια», σημειώνει η κ. Μπατζελή. Η πρώην βουλευτής τονίζει ακόμη την ανάγκη η Δημοκρατική Παράταξη του Σοσιαλιστικού Κινήματος να ανασυγκροτηθεί, να συνθέσει «τις διαφορές της και να αναδειχθεί ως η νέα ισχυρή πολιτική δύναμη με την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών για την ανάπτυξη, για την κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη και για να δώσει στους Έλληνες πολίτες ξανά το δικαίωμα της αισιοδοξίας».