Την παραίτησή του από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε ο Φ. Κουβέλης

 

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης. Το Σάββατο συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ καθώς και η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος όπου θα αποφασίσουν για την εντός της επόμενης εβδομάδας συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στην ΚΕ και στο έκτακτο συνέδριο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί ο κ. Κουβέλης θα υποβάλλει την παραίτησή του και θα συζητηθεί το θέμα της ηγεσίας.

Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης αναφέρει ότι:

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα  αποτελέσματα  των εκλογών  για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως  έχω χρέος , να υποβάλω στην  Κεντρική  Επιτροπή  και στο Συνέδριο  του κόμματος την παραίτηση μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.
Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις
».