Το Οικονομικό Παν. Αθηνών νικητής σε διαγωνισμό

 

Η Ελληνική Ενωση CFA ανακοινώνει πως η ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναδείχτηκε νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού του CFA Institute Research Challenge. Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στο Λονδίνο στις 10 Απριλίου 2013 όπου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον αντίστοιχο διαγωνισμό της ΕΜΕΑ διαγωνιζόμενη με πανεπιστήμια από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο νικητής του διαγωνισμού της ΕΜΕΑ θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 13 Απριλίου 2013 επίσης στο Λονδίνο.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός πανεπιστημίων στην Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Στον ελληνικό τελικό συμμετείχαν οι παρακάτω ακαδημαϊκές ομάδες:

· ALBA Graduate Business School
· Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
· Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
· Πανεπιστήμιο Αθηνών

Oι ομάδες που συμμετείχαν, συνέγραψαν και κατέθεσαν έκθεση, που ανέλυε την εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. και κατέληγε σε επενδυτική σύσταση για τη μετοχή. Επίσης, πραγματοποίησαν παρουσίαση της έκθεσης τους σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της τραπεζικής στην Ελλάδα.