Το Ποτάμι: Σε σημείο δίχως επιστροφή πλησιάζει η κατάσταση στην οικονομία εκτιμά το Ποτάμι

Σε σημείο δίχως επιστροφή πλησιάζει η κατάσταση στην οικονομία εκτιμά το Ποτάμι, το οποίο κάνει λόγο για διαρκή απομόνωση της Ελλάδας, με αφορμή την πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι κάθε μέρα έρχονται στο φως εκθέσεις που δείχνουν ότι οι διεθνείς οργανισμοί προετοιμάζονται και θωρακίζονται για τη χρεοκοπία της χώρας.

Το Ποτάμι χαρακτηρίζει «θλιβερό» το ότι διαπιστώνουν οι πολίτες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πως υπάρχουν «18 υπουργοί στη μια πλευρά του τραπεζιού και ένας μόνος του στην άλλη».

«Και μπορεί ο κ. Βαρουφάκης να το εξέλαβε ως προσωπικό μίσος όλων των υπολοίπων υπουργών εναντίον του, όμως ξεχνάει ότι δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά τη χώρα, η οποία εμφανίζεται “μόνη στη γωνία” έχοντας κόψει τις γέφυρες ακόμη και με παραδοσιακούς της συμμάχους», συμπληρώνει.

Επιπλέον, το Ποτάμι κάνει λόγο για ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη στην σημερινή «Αυγή» ότι αν δε βρεθεί λύση τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει από μόνη της μέτρα.
Όπως εκτιμά το Ποτάμι, ο κ. Δραγασάκης απευθύνεται στο εσωτερικό του κόμματός του και ζητεί από τον Πρωθυπουργό να «ακούσει την έκκλησή του».

«Οι απειλές για εκλογές ή δημοψήφισμα στοχεύουν την ίδια τη χώρα και τους πολίτες. Είναι καθήκον του κ. Τσίπρα να δώσει τέλος», τονίζει το Ποτάμι, καλώντας τον Πρωθυπουργό να αφήσει κατά μέρος τη μάχη των εντυπώσεων και τις εσωκομματικές ισορροπίες, για να προσέλθει η χώρα στη διαπραγμάτευση με δέσμη συγκεκριμένων λύσεων, ώστε να επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία που θα διασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Αυτό θα πρέπει να γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες αλλιώς η κυβέρνηση θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις συνέπειες», καταλήγει το Ποτάμι.