Το ενδεχόμενο να μην ξανατοποθετήσει κάδους απορριμμάτων γύρω από το Πολυτεχνείο εξετάζει ο Δήμος Αθηναίων

Το ενδεχόμενο να μην ξανατοποθετήσει κάδους απορριμμάτων στο τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τοσίτσα – Πατησίων – Μπουμπουλίνας – Στουρνάρη, δηλαδή γύρω από το Πολυτεχνείο, εξετάζει ο Δήμος Αθηναίων, όπως ανέφερε στον Βήμα 99,5 ο αντιδήμαρχος διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Αθηναίων Δημήτρης Βαρελάς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Βαρελάς, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν καταστραφεί από φωτιές 2.500 κάδοι σε όλη την Αθήνα, ενώ μόνο στα Εξάρχεια καταστρέφονται 25-30 κάδοι την εβδομάδα.

Στο διάστημα των δύο τελευταίων ετών ο Δήμος Αθηναίων έχει πληρώσει περί τα 700.000 ευρώ για κάδους. Το κόστος -όπως είπε- καλύπτεται από τα δημοτικά τέλη.

Αυτή την ώρα, συνέχισε ο κ. Βαρελάς, έχει εξαντληθεί το στοκ σε κάδους και ο δήμος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην τοποθετήσει ξανά γύρω από το Πολυτεχνείο.

Για την αποκομιδή των σκουπιδιών τα απορριμματοφόρα, όπως είπε, θα περνούν δύο φορές την ημέρα. Έμποροι της περιοχής και κάτοικοι θα ενημερωθούν για τις ώρες, ώστε να βγάζουν τη συγκεκριμένη ώρα τα σκουπίδια τους.

«Μιλάμε για χύμα σκουπίδι» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.