Το μεσημέρι η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ

Την Πέμπτη στις 15.30 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου της καγκελαρίας, η οποία είπε ότι «διάβασε την είδηση αυτή στις εφημερίδες».

Το ραντεβού είχε ανακοινωθεί την Τρίτη από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Ωστόσο όταν η Κριστιάνε Βιρτζ ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν μπορεί ούτε να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει.

«Δεν αποκλείω να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου, όπως γίνεται και με άλλους ηγέτες. Δεν μπορώ όμως να το επιβεβαιώσω», είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Mega, πηγές της καγκελαρίας ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν να υπάρχει επίσημη πρόταση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για μια τέτοια συνάντηση και ότι δεν έχει οριστεί κάτι τέτοιο επισήμως.

Σημείωσαν, ωστόσο, ότι αν ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα η Ανγκελα Μέρκελ θα δεχθεί να γίνει το ραντεβού στο περιθώριο της Συνόδου.

Η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα, όπως επαναβεβαίωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

Ο κ. Γιέγκερ σημείωσε πως οι εταίροι αναμένουν να δουν μια ενδιάμεση έκθεση προόδου για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη χώρα μας.