Στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός

Για γιορτή της δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής . Όπως τόνισε, την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά οι αγώνες των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού ενάντια σε μια βάναυση πολιτική.

«Θα κριθούμε όλοι, κι εσείς εδώ, από τη δουλειά σας. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ που να ανήκει σε όλο το λαό, έξω από τη λογική του κρατισμού», υπογράμμισε μιλώντας τους εργαζομένους.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι οι τίμιοι αγώνες δικαιώνονται. «Και ο αγώνας του λαού θα δικαιωθεί γιατί είναι έντιμος», συμπλήρωσε.

«Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την εικόνα της διαπραγμάτευσης, και υπογράμμισε πως όσο ο ελληνικός λαός στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης αυτή θα κρατάει τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία – λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, θα δίνει αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα θα δώσει λύση στο μεσοπρόθεσμο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας και άρα θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Η συναυλία ξεκίνησε νωρίτερα με την ακρόαση του εθνικού ύμνου ενώ οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούσαν κατά την προβολή βίντεο με τα πρώτα λεπτά της εκπομπής του νέου προγράμματος.

Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνομίλησε με τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ενώ το «παρών» στη συναυλία έδωσαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για ημέρα γιορτής, ενώ αναφέρθηκε και στη δυσκολία της πορείας των διαπραγματεύσεων.

Το πλήθος ξεκίνησε να συγκεντρώνεται το απόγευμα μπροστά από το Ραδιομέγαρο, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ και οργανώσεων της Αριστεράς. Χαιρετισμό απεύθυναν βουλευτές , στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, έκανε λόγο στην ομιλία του για την ανάγκη ενός δημοκρατικού νομοσχεδίου που πρέπει να κατατεθεί για την ΕΡΤ και για την πλήρη δημοκρατική της αποκατάσταση.