Τσίπρας: Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση

«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του το απόγευμα της Πέμπτης, όπως έγινε γνωστό από πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.

Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής από τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει τη Βουλή για την ελληνική πρόταση και τις προτάσεις των εταίρων το απόγευμα της Παρασκευής.

Σχετικά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι διέψευσαν πληροφορίες που διακινήθηκαν στο twitter, σύμφωνα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή την Παρασκευή.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αφορά την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για την ελληνική πρόταση και τις εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις, με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στη συζήτηση της Παρασκευής η κυβέρνηση θα καλέσει και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν πάνω στις εξελίξεις και στην πρόταση.

Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι το κείμενο των πέντε σελίδων που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες είναι ένα κείμενο το οποίο απορρίπτεται ως βάση συζήτησης με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα το σημείο που αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι πληροφορίες από τις κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση αν και πότε θα υπάρξει κείμενο – απάντηση από την ελληνική πλευρά στην πεντασέλιδη πρόταση των εταίρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, πάντως, ήδη συντάσσεται απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση των εταίρων.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις στο επόμενο διάστημα προκειμένου η κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την πλήρη αντίθεσή της στο κείμενο αυτό.

Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διάφορες επικοινωνίες του πρωθυπουργού για το θέμα αυτό, ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Γιούνκερ κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάποιο φιξαρισμένο ραντεβού.