Τσίπρας: Στην Ελλάδα κυβερνούν δύο κόμματα που είναι μειοψηφικά

Σκληρή κριτική κατά Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπαρας από τη Μαδρίτη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στην Ελλάδα κυβερνούν δυο κόμματα που είναι μειοψηφικά και που παρότι δημιούργησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια 1,5 εκατομμύριο άνεργους και τρία εκατομμύρια φτωχούς «πανηγυρίζουν γιατί –λέει- φέρανε την ανάπτυξη».

«Δεν ξέρω αν κανείς πρέπει να κλάψει ή να γελάσει» είπε χαρακτηριστικά πρσθέτοντας ότι «το καλό νέο, όμως, είναι ότι πολύ σύντομα στην Ελλάδα θα υπάρξει πολιτική αλλαγή, κι ότι το 2015 θα σταματήσει στην Ευρώπη η λιτότητα από την Ελλάδα κι από μια αριστερή, ριζοσπαστική, προοδευτική κυβέρνηση, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει κάθε κύρος και αξιοπιστία στον ελληνικό λαό.

Σχολιάζοντας την τροπολογία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί με την τρόικα ούτε τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, κι έρχεται μέσα σε λίγες μέρες να τους αλλάξει, παίρνοντας μάλιστα μόλις 147 ψήφους στο κοινοβούλιο, δεν μπορεί να δίνει καμία αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα το μεγάλο και κρίσιμο θέμα του χρέους.

«Κι επειδή εμείς γνωρίζουμε ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό, αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, γι’ αυτό και συγκροτούμε συμμαχίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα, όμως, στην περιφέρεια και στο νότο, ώστε να διεκδικήσουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, μέσα από την ριζική απομείωση του χρέους, και, βεβαίως, από την διεκδίκηση ευρωπαϊκών αναπτυξιακών κονδυλίων, προκειμένου να ξαναγυρίσει στην Ευρώπη η κοινωνική συνοχή, η ισόρροπη ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη Μαδρίτη με τον επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας Cayo Lara και τον γγ του ΚΚ Ισπανίας και πρόεδρο της ΚΟ της Ενωμένης Αριστεράς Jose Luis Centella και δήλωσε ότι στο πλαίσιο του ΚΕΑ, «δώσαμε μαζί τον αγώνα για τις Ευρωεκλογές, δίνουμε μαζί τον αγώνα στην Ελλάδα, στην Ισπανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, για να πολεμήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κοινωνικής αδικίας, της λιτότητας, που γεννούν φτώχεια κι ανεργία».