ΥΠΟΙΚ: Ο υπουργός Οικονομικών δεν εμπλέκεται στον προεκλογικό σχεδιασμό των κομμάτων

Με τη διαβεβαίωση ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης δεν εμπλέκεται, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί στον προεκλογικό σχεδιασμό των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 απάντησε το υπουργείο Οικονομικών σε επικριτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αποσαφηνίζει ακόμη πως ο κ. χαρδούβελης «δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά».

Σημειώνεται πως αναφερόμενο στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία σχολιάζονταν τα όσα είπε στην εφημερίδα REAL NEWS ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας για τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πολιτική απρέπεια. Μάλιστα, αφού τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εκλογές, ανάφερε πως λειτουργεί ως παράρτημα του γραφείου του Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Οικονομικών απάντησε τα εξής:

«Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό βάρος των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Τσίπρα έκρινε σκόπιμο να επισημάνει κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που αφορούν το μείζον ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

»Ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο. Δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά. Δεν εμπλέκεται, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί στον προεκλογικό σχεδιασμό των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

»Ο κ. Χαρδούβελης σταθερά διατυπώνει και τεκμηριώνει τις θέσεις του. Τούτο ίσχυσε όταν υπερασπίστηκε τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και όταν εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για το ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων, δήλωσε:

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα έντοκα γραμμάτια ενόχλησε τον κ. Τσίπρα, επειδή του γκρέμισε άλλο ένα ψέμα! Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιο που ενώ γνωρίζει ότι όσα ισχυρίζεται απλά δεν γίνονται, επιμένει να τα εξαγγέλλει.»