Υπογραφές για επίσπευση εκλογής ΠτΔ και εκλογές εντός του 2015 μαζεύουν ανεξάρτητοι βουλευτές

Κείμενο με τρία κεντρικά ζητήματα που αφορούν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις εθνικές εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση, διακινείται στη Βουλή με πρωτοβουλία ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνονται τα εξής: Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και συνταγματική αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός ορατού χρονοδιαγράμματος, εντός όμως του 2015.

Σημειώνεται ότι το κείμενο είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο από αυτό που υπέγραψαν την Τετάρτη έξι μέλη της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό προσδιόριζαν τις εθνικές εκλογές μέχρι τον Μάιο του 2015.

Μέχρι στιγμής 20 βουλευτές φέρονται ότι υπέγραψαν το νέο κείμενο – πλατφόρμα που διακινείται τις τελευταίες ώρες στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μία συναινετική συμβιβαστική λύση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί, ότι ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επίσπευσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Μεϊμεράκης απαντώντας σε ερώτηση αν επισπεύδεται η προεδρική εκλογή και στη συνέχει να πάμε σε εκλογές, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που είναι προς συζήτηση.

Όπως τόνισε αυτό το οποίο προέχει και είναι αναγκαίο, είναι να συζητηθεί το όνομα και να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή.

«Τα υπόλοιπα μπορούμε να τα συζητήσουμε και ξέρετε ότι είναι μια πρόταση την οποία είχα καταθέσει κι εγώ, ακριβώς για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και την αβεβαιότητα» είπε και διευκρίνισε πως «εάν υπάρξει όνομα και συμφωνία αύριο το πρωί, μπορεί να τεθεί ακόμα και αύριο. Όμως, ο πρόεδρος της Βουλής, ούτως ή άλλως, υποχρεούται να εκδώσει σχετική ημερήσια διάταξη μέχρι την τελευταία ημέρα που ορίζει το Σύνταγμα».

Να ξεκαθαρίσει γρήγορα το πολιτικό τοπίο ζήτησε ο κ. Κάρολος Παπούλιας.