Φλαμπουράρης: Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω

«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά […] Το θέμα είναι να συμφωνήσουμε, και όχι αν η συμφωνία θα πάει μια εβδομάδα πίσω» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, προσέθεσε πως οι εταίροι δεν έχουν πει επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι 26 προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αθήνα δεν περιέχουν έναν έντιμο συμβιβασμό.

Τόνισε, δε, πως η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό είναι να βρει λύση εντός ευρώ, με έναν έντιμο συμβιβασμό.

Απαντώντας και στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ο κ. Φλαμπουράρης επισήμανε: «Μας λένε “καθυστερείτε, δεν υπογράφετε”. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;»

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στον ANT1, ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν θα είχε κανένα νόημα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

«Οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα. Γίνανε πριν δύο μήνες, πήραμε συγκεκριμένες εντολές, αυτές τις εντολές θα υλοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται εκλογές» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ το απορρίπτω εκατό τοις εκατό».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας ότι τις «εκλογές – παγίδα» τις θέλει η Bild κι όχι ο ελληνικός λαός, ενώ σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση αναφέρει: «Διαπραγμάτευση – λύση χωρίς νέα ελλείμματα “έξω”, ρήξη με τη διαπλοκή και τις παθογένειες “μέσα”».