Χαρδούβελης: Με προσπάθειες δύο ετών γλιτώσαμε τον πνιγμό

Η ελληνική οικονομία ήταν σαν μια βάρκα με κουπιά που μπάζει νερά και με τις προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών γλυτώσαμε τον πνιγμό, επεσήμανε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Harvard στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο Κ. Χαρδούβελης πρόσθεσε: «Την επισκευάζουμε και θα την κάνουμε ταχύπλοο σκάφος. Η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για την ανόρθωση της οικονομίας».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, είτε η τρόικα είναι παρούσα είτε όχι, τονίζοντας πως αν και η οικονομία σταθεροποιήθηκε οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν διότι, όπως είπε, δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισχυρούς θεσμούς.

Αναφερόμενος στη φορολογία, σχολίασε πως η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες υπερφορολογούνται λόγω της κρίσης και διαβεβαίωσε πως εργάζεται εντατικά για τον εξορθολογισμό και για ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς το οποίο θα προσελκύσει και επενδύσεις.

Τέλος, ο κ. Χαρδούβελης έδωσε έμφαση στην μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να στηριζόμαστε στο 30% των εργαζομένων του δημόσιου τομέα οι οποίοι δουλεύουν σκληρά και μάλιστα αμείβονται το ίδιο με τους τεμπέληδες».