Χαρδούβελης: Δεν μπορεί κανείς να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εάν δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του

Την αισιοδοξία του ότι το 2015 θα υπάρξει ανοδικό γύρισμα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, εφόσον συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική πολιτική, η δημοσιονομική εξυγίανση και ενδυναμωθεί η ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στην σημερινή πανηγυρική έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, πρώτης του 2015.
Τόνισε ότι η πολιτική αβεβαιότητα επηρεάζει καθοριστικά την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις προοπτικές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επισήμανε ότι δεν μπορεί κανείς να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ εάν δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και εάν δεν το κάνει τότε τίθεται θέμα παραμονής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «φωνές που λένε ότι η χώρα δεν θα πληρώσει οδηγούν σε απώλεια αξιοπιστίας».

Ακόμη, επισήμανε ότι η χώρα δεν εξαρτάται μόνο από τους εταίρους- πιστωτές της αλλά και σε επίπεδο ρευστότητας εξαρτάται σημαντικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα δανείζεται περίπου 40 δισ. ευρώ.