Χαρδούβελης: Δεν υπάρχει επίσημη θέση των εταίρων μας για παράταση ενός έτους του μνημονίου

Δεν υπάρχει επίσημη θέση των εταίρων μας για παράταση του μνημονίου για ένα έτος, δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2015 ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου αναφέρθηκε στην συνομιλία που είχε με τους εκπροσώπους του Τύπου στην πορεία της σκληρής διαπραγμάτευσης.Ερωτηθείς αν η χώρα θα προλάβει το κρίσιμο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, είπε χαρακτηριστικά: «Παλεύουμε. Υπάρχει σύγκλιση, αλλά μας πιέζουν πολύ για τον προϋπολογισμό. Έχουν κάνει και λάθη».

Όσον αφορά την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι το πότε θα επιστρέψουν είναι θέμα πολιτικής απόφασης: «Μπορεί να συζητάμε έξι μήνες, αλλά μπορεί να έρθουν και σε μια μέρα να τα κλείσουμε όλα», τόνισε.

Εντωμεταξύ, οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της δανειστών και της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και σήμερα για την προετοιμασία της επιστροφής της τρόϊκας στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς σχετικά με την αδυναμία να υπάρξει συμφωνία στη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της τρόϊκας και της κυβέρνησης, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι υπήρξε πρόοδος σε πολλά σημεία και πρόσθεσε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα για την προετοιμασία της επιστροφής της τρόϊκας στην Αθήνα.