Πρωτοχρονιά ντυμένη στα λευκά

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες και αναμένεται να κορυφωθεί τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οπότε θα επικρατήσει τσουχτερό κρύο, ενώ θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως των βόρειων περιοχών.

Σήμερα θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 ως 9 βαθμούς στη Μακεδονία και τη Θράκη (στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη), από 4 έως 13 βαθμούς στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αλλά και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Αττική από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Κυριακή, οι τοπικές νεφώσεις θα αυξηθούν και εκδηλωθούν στα Δυτικά βροχές και καταιγίδες, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως των βόρειων περιοχών.

Τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, τα βόρεια (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν.