Χωρίς τον Πολ Τόμσεν οι συνομιλίες με την τρόικα στο Παρίσι

«Επιλεγμένα στελέχη» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χωρίς τη συμμετοχή του Πολ Τόμσεν, θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες των ελληνικών Αρχών με την τρόικα στο Παρίσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, προσθέτοντας ότι επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ.
Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με ομάδα Ελλήνων υπουργών στο Παρίσι, ο κ. Ράις τόνισε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι τις «προπαρασκευαστικές συζητήσεις» στη γαλλική πρωτεύουσα θα ακολουθήσει αποστολή της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.
Ο κ. Ράις υποστήριξε ότι οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και υπογράμμισε ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.