Άδ. Γεωργιάδης: Όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ

«Όταν το κράτος νομίζει ότι μπορεί να αποφασίσει τι χωρά και τι δεν χωρά στην αγορά, τότε έχεις αποχαιρετήσει τον δυτικό κόσμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε ότι «όπως η κυβέρνηση αποφασίζει πόσα ιδιωτικά κανάλια χωρούν στην αγορά, μπορεί να κάνει το ίδιο και με τα σούπερ-μάρκετ, ακόμα και με τα περίπτερα».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το Σύνταγμα έχει δώσει τη δικαιοδοσία για τα ΜΜΕ στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και σημείωσε ότι η επιβολή του αριθμού των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας είναι ζήτημα δημοκρατίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μειώνει τον πλουραλισμό, με στόχο να εκβιάσει τα μέσα ενημέρωσης.

«Ο Βαρουφάκης, ο Λαπαβίτσας, οι θεωρίες Καμμένου είχαν υπερπροβολή στα κανάλια… ‘Ανθρωποι που σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα θα ήταν σε τσίρκο, τώρα ειναι στο υπουργικό συμβούλιο» σχολίασε δηκτικά.

Αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εκτίμησε ότι ήταν ομιλία εκλογών. Υποστήριξε, ότι ο κ. Τσίπρας άνοιξε δύο μέτωπα, ένα με τους δανειστές, που θα απορρίψουν αυτό που είπε ότι τα χρήματα για το ασφαλιστικό θα βρεθούν μόνο από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, και δεύτερο με τα κανάλια για το θέμα των αδειών.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο εξόδου με αφήγημα «με ρίχνει τρόικα εξωτερικού και η τρόικα εσωτερικού, με κυνηγάνε οι ξένοι, με κυνηγάνε και οι καναλάρχες».