Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τον Γ. Κατρούγκαλο – Ενισχύονται τα μπλόκα

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας, Γ.Κατρούγκαλο, που έληξε χωρίς να υπάρξει καμία συμφωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις των αγροτών σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του προσχεδίου.

Ο υπουργός Εργασίας σήμερα, Παρασκευή, θα λάβει μέρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, σχετικά με τροποποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε διατάξεις που αφορούν τους αγρότες.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν την στάση τους και να κλείνουν τις επόμενες ημέρες και παρακαμπτήριους δρόμους.

Τον αποκλεισμό των τελωνείων των Κήπων και των Καστανέων, έχουν προγραμματίσει από τις 12:00 έως και τις 2.00 το μεσημέρι, οι αγρότες του Έβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 τρακτέρ στον κόμβο των Καστανέων Ορεστιάδας, 150 στους Ψαθάδες Διδυμοτείχου, σημεία στα οποία θα διακόπτεται ανά διαστήματα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από νωρίς το πρωί τα αγροτικά μηχανήματα παρατάσσονται και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου.

Τα Τέμπη αποφασίστηκε από τους αγρότες της Θεσσαλίας να κλείσουν από τις 12:00 έως τις 14:00 ενώ καλούν για το Σάββατο εκπροσώπους των μπλόκων να συναντηθούν εκεί για να συντονίσουν τη δράση τους και καλούν επίσης σε συμπαράσταση και άλλους παραγωγικούς κλάδους.

Αγρότες του νομού Σερρών που κρατούν από την Τετάρτη κλειστή την Εγνατία οδό στα Κερδύλλια, προγραμματίζουν να κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς στην Εγνατία. Επίσης, μπλόκα που έχουν στηθεί στο Κιλκίς, την Πέλλα, την Πιερία, την Καβάλα, τις Σέρρες προχωρούν σε αποκλεισμούς των εθνικών οδών.

Αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά συντονίζουν τις κινήσεις τους για το Σαββατοκύριακο προς το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έκλεισαν για κάποιες ώρες τα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών και δεν έλειψαν μικροεντάσεις από οδηγούς που εγκλωβίστηκαν και διαμαρτύρονταν.

Κλειστός παρέμενε το μεσημέρι της Πέμπτης και ο δρόμος προς το τελωνείο του Προμαχώνα και προς αυτό της Εξοχής, ενώ αναμενόταν να κατευθυνθούν τρακτέρ στα τελωνεία των Κήπων και των Καστανιών.