Άνοιγμα λογαριασμών ζητά ο ΣΔΟΕ

 

Το άνοιγμα 6.000 τραπεζικών λογαριασμών που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλη την επικράτεια έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, υπό διερεύνηση βρίσκονται 9.620 υποθέσεις που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.

Σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχουν διαταχθεί περισσότερες από 1.039 εισαγγελικές παραγγελίες για διενέργεια ελέγχων και διεκπεραιώνονται 43 διοικητικές συνδρομές.

Κάτω του 5% η παραβατικότητα την περίοδο των Χριστουγέννων

Στο μεταξύ, σε επίπεδα κάτω του 5% κυμάνθηκε η παραβατικότητα την περίοδο των εορτών, καθώς σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου συμμορφώνονταν ως προς την έκδοση αποδείξεων, χάρη στους «εμφανείς ελέγχους στην αγορά».

Κάτω του 5% διαμορφώθηκε και η παραβατικότητα ως προς τη διακίνηση αγαθών στο εθνικό δίκτυο.

Στη διάρκεια της γιορτινής περιόδου το Σώμα πραγματοποίησε 3.262 ελέγχους στην αγορά, τα διόδια και τα λιμάνια της χώρας, τους χειμερινούς προορισμούς, τα κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστιατόρια.

Οσον αφορά τέλος στο Γενικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΣΔΟΕ για το 2012, τα στοιχεία για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου � Νοεμβρίου 2012 παρουσιάζουν κάλυψη στόχων κατά 113%.