Με κόντρα ανάμεσα στον Ευ. Μεϊμαράκη και τον Π. Καμμένο ολοκληρώθηκε το ντιμπέιτ

Κάτι περισσότερο από τρεις ώρες διήρκεσε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

Στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση, της ερχόμενης εβδομάδας, θα λάβουν μέρος μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Λίγο μετά την έναρξη του ντιμπέιτ άγνωστος τηλεφώνησε στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και είπε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτίριο της ΕΡΤ, η οποία θα εκραγεί στις 22:30. Αμέσως, ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας πήγε στην ΕΡΤ και έλεγξε τους χώρους, αλλά δεν βρήκε κάτι ύποπτο.

Πρώτος αποχώρησε από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ακολούθησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Συμπαρίσταμαι στους Έλληνες πολίτες που παρακολούθησαν μία κουβέντα που δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Δεν κρατήθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου. Δεν κατάλαβε τις θέσεις μας. Δεν τον βοήθησε να αποφασίσει τι θα ψηφίσει».

«Δυστυχώς κανένας πολιτικός αρχηγός δεν δεσμεύτηκε ότι την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση θα έχει κυβέρνηση τετραετίας. Είμαι αποφασισμένη να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά, βγαίνοντας από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «έχει μετατραπεί σε Γεωργιάδη και Βορίδη. Είμαι ικανοποιημένος, πιστεύω ότι ο κόσμος έβγαλε συμπεράσματα».

Νωρίτερα και πριν ολοκληρωθεί το ντιμπέιτ ο Β. Μεϊμαράκης και ο Π. Καμμένος αντιπαρατεθηκαν εκτός χρονομέτρου και σειράς και ενώ τον λόγο για την τελευταία της τοποθέτηση είχε η Φώφη Γεννηματά. Με κλειστά τα μικρόφωνα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί για αρκετά λεπτά αντάλλαξαν κατηγορίες με τον πρόεδρο της ΝΔ να απευθύνεται και στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας του σύμφωνα με πληροφορίες “ξέρω οτι θέλεις να μου επιτεθεις, γιατι βάζεις τον Πάνο να κάνει την βρώμικη δουλειά;”.

«Αναμενόμενο το αποτέλεσμα του ντιμπέιτ, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν. Λείπει η ζωντανή αντιπαράθεση, συζήτηση. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κρίνει τον καθένα μας μέσα από την πράξη, από το παρελθόν και από το παρόν» ανέφερε κατά την αποχώρηση του από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε τα εξής: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πέντε μνημονιακά κόμματα. Η Λαϊκή Ενότητα διαθέτει τη μοναδική, δημοκρατική διέξοδο. Χρειαζόμαστε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο. Περιθώριο συνεργασιών υπάρχει μόνο μεταξύ των μνημονιακών και νεο-μνημονιακών δυνάμεων. Η μόνη δύναμη που παρουσιάζει μία εναλλακτική λύση, είναι η Λαϊκή Ενότητα. Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τον κ. Κουτσούμπα».