Έγκριση της χρηματοδότησης του σχεδίου διάσωσης του Μαρινόπουλου και από την Εθνική Τράπεζα

Μετά τις Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε τη χρηματοδότηση του σχεδίου διάσωσης του Μαρινόπουλου, βάση της πρότασης που είχε καταθέσει η εταιρία Σκλαβενίτης.

Οι πιστώτριες τράπεζες, άναψαν το «πράσινο φως» και πλέον οι εμπλεκόμενοι φορείς στρέφουν την προσοχή τους σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά την υπογραφή του σχετικού ΜΟU, εντός και της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η δεύτερη κατεύθυνση και ίσως και πιο σημαντική σχετίζεται με τους πιστωτές.

Οι τελευταίοι θα πρέπει να πειστούν να αποδεχθούν τους όρους του σχεδίου και αυτό θα πρέπει να γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων. Στην προκειμένη περίπτωση ο χρόνος δεν λειτουργεί ως σύμμαχος για όσους επιθυμούν την σωτηρία του Μαρινόπουλου, καθώς ως γνωστόν στις 21 Σεπτεμβρίου λήγει η περίοδος προστασίας από τους πιστωτές.

Ετσι λοιπόν οι όποιες ενέργειες, διαπραγματεύσεις αλλά και συμφωνίες με τους πιστωτές, θα πρέπει να έχουν γίνει και κυρίως καταλήξει με επιτυχία, μέχρι τις 21/9.