Έμμεση στήριξη του Μάκη Βορίδη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ

Σε ευθεία δήλωση υποστήριξης ενός εκ των δύο διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ -όπως έκανε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα- δεν πρόκειται να προχωρήσει, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης το πρωί της Τετάρτης.

Ωστόσο, με τα τρία κριτήρια που έθεσε, προκειμένου να επιλέξει τι θα ρίξει στην «γαλάζια» κάλπη στις 10 Ιανουαρίου, ο Μάκης Βορίδης «φωτογράφισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να ανανεωθεί ριζοσπαστικά, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς και θα πρέπει να κάνει μαχητική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και απέφυγε να πει ποιον θα υποστηρίξει στις 10 Ιανουαρίου, με τα τρία αυτά κριτήρια «φωτογράφισε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος δέχθηκε, δε, ότι την ανάγκη ανανέωσης του κόμματος υποστήριζαν οι τρεις εκ των τεσσάρων υποψηφίων, δηλαδή οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που υποστηρίζει τη συνέχεια στο κόμμα.

Επιπλέον, ο Μάκης Βορίδης απέρριψε τα σενάρια διάσπασης του κόμματος, σημειώνοντας ότι κανένας κεντροδεξιός δεν ζητά από τους δεξιούς να φύγουν από τη ΝΔ, ή το αντίθετο. Σημείωσε, δε, ότι ο ίδιος είναι βουλευτής της ΝΔ.

Πρόκειται για απάντηση σε σενάρια που τον εμπλέκουν σε συζητήσεις με τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο περί δημιουργίας νέου κόμματος σε περίπτωση που ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν σεβαστεί και δεν αξιοποιήσει την δεξιά πτέρυγα του κόμματος.

Τα σενάρια αυτά βασίζονται στη χθεσινή δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου, ο οποίος επανήλθε στη θέση του υπέρ της δημιουργίας αμιγούς δεξιού κόμματος, αυτή τη φορά με τη μορφή σχολίου επί των αποτελεσμάτων του α’ γύρου στη ΝΔ.

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή. Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί… Εάν δε αγνοηθεί, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία» δήλωσε ο Τ.Μπαλτάκος.