Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της Alpha Bank

Έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών της Alpha Bank

Ξεκίνησε σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2015 η διαπραγμάτευση των 1.281.500.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας «ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» που προέκυψαν από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας ALPHA BANK, κ. Βασίλης Ράπανος κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία των επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που καταδεικνύει μεταξύ άλλων ότι το Χρηματιστήριο μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Alpha Bank κ. Βασίλειος Ράπανος, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση: “Εύχομαι η σημερινή εκδήλωση να αποτελέσει την απαρχή μίας νέας πορείας για το τραπεζικό μας σύστημα, αλλά και για την επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε κανονικούς ρυθμούς. Η επιτυχία της ανακεφαλαιοποιήσεως είναι αποτέλεσμα της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς των Στελεχών και όλου του Προσωπικού της Τραπέζης, τους οποίους ευχαριστώ θερμά. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται, τους Επενδυτές και τους Πελάτες μας”

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τις Διοικήσεις των Τραπεζών μετά την πλήρη κάλυψη, σε δύσκολες συνθήκες, των αναγκών που προέκυψαν από τις Αυξήσεις Μετοχικού τους Κεφαλαίου. Στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχουμε την προσδοκία ότι η σημερινή μέρα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για την ολική επαναφορά του ρόλου των τραπεζών στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου. Ελπίζουμε ότι τη νέα περίοδο θα επαναπροσελκύσουμε με τη βοήθεια των τραπεζών τους ιδιώτες επενδυτές. Όλα όμως εξαρτώνται από την επάνοδο της κερδοφορίας.»