Ένας 45χρονος που εξαπατούσε πολίτες που αναζητούσαν εργασία συνελήφθη στη Λάρισα

Χρηματικά ποσά από πολίτες που αναζητούσαν εργασία αποσπούσε ένας άνδρας 45 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, με το πρόσχημα ότι θα μεσολαβήσει προκειμένου να προσληφθούν σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Ο άνδρας, υποδυόμενος τον εκπρόσωπο της εταιρείας «security», υποσχόταν στους ενδιαφερόμενους ότι θα προσληφθούν ως οδηγοί για μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού σε στρατιωτικές μονάδες.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, ο 45χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού από αστυνομικό, ο οποίος προσποιήθηκε τον ενδιαφερόμενο.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, αλλά και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, καθώς και πέντε φωτοαντίγραφα διπλωμάτων οδήγησης ισάριθμων ατόμων, που όπως εξακριβώθηκε, είχαν εξαπατηθεί.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το τελευταίο δίμηνο με την ίδια μεθοδολογία είχε εξαπατήσει συνολικά έξι πολίτες, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.