Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Ανν. Καββαδία και του Δ. Σταμάτη με επίκεντρο την ΕΡΤ

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ.

«Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του “μαύρου” στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καβαδία, με αφορμή ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά την νομιμότητα των δανείων σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα.

«Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις» αντέτεινε ο κ. Σταμάτης.

«Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του “μαύρου” της ΕΡΤ. Τελεία» επέμεινε η κ. Καβαδία.

«Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

Η αποστροφή του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη για το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, «ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δ. Σταμάτης αποκάλυψε, θρασύτατα και προκλητικά, την αλήθεια για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ρίξει “μαύρο” στην ΕΡΤ.
Ξέχασαν κιόλας τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικών λόγων και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που είχαν επικαλεστεί το 2013».

«Όπως δήλωσε ο κ. Σταμάτης, απευθυνόμενος στην κ. Α. Καββαδία, “καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ”» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Άραγε, ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών, αυτό είναι το όραμά τους για την ελευθερία των ΜΜΕ;».

Καταλήγοντας επισημαίνει πως αναμένει την επίσημη θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. «Εκτός αν το “μαύρο” του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη».