Έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ Π. Σκουρλέτη και Χρυσής Αυγής οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης

Πρωταγωνιστές επεισοδίου στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής έγιναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η συνεδρίαση έχει διακοπεί μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά.

Την διακοπή της συνεδρίασης διέταξε ο προεδρεύων του Σώματος, Γιώργος Λαμπρούλης, αποφασίζοντας να αποβληθεί από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ο οποίος καταφέρθηκε με προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του κ. Σκουρλέτη.

Παρά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να αποχωρήσει ο κ. Λαγός από την αίθουσα ώστε να επαναληφθεί η συζήτηση, η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αρνείται να αποχωρήσει ο βουλευτής της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς δήλωσε ότι το κόμμα του αρνείται την απόφαση του προεδρείου προσθέτοντας χαρακτηριστικά «φέρτε μας τα ΜΑΤ».

Αυτή τη στιγμή από την έδρα έχει αποχωρήσει και ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης ενώ τόσο οι υπουργοί όσο και οι βουλευτές όλων των κομμάτων βρίσκονται στα έδρανα τους περιμένοντας την τελική εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι και πριν την παρέμβαση του κ. Βούτση διαδραματίστηκαν στην αίθουσα παρόμοιοι έντονοι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ορισμένων εκ των υπουργών και βουλευτών.

Ο πρόεδρος, εκείνη τη στιγμή της συζήτησης, αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για να ηρεμήσει η κατάσταση.

Τελικά με την ανακοίνωση της απόφασης εκ μέρους του Προεδρείου της Βουλής να αποκλειστεί ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός από την σημερινή συζήτηση της Βουλής, επαναλήφθηκε η διακοπείσα συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε από την έδρα ο προεδρεύων, Γιώργος Λαμπρούλης, σε περίπτωση υποτροπής του βουλευτή – μετά και τις σημερινές προσβλητικές αναφορές εντός της Ολομέλειας κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, Πάνου Σκουρλέτη – αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του βουλευτή της ΧΑ για 15 ημέρες από τις συνεδριάσεις.

Η απόφαση αυτή, καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές όλων των πτερύγων, εκτός από την Χρυσή Αυγή, ο βουλευτής της οποίας ωστόσο παραμένει εντός της Ολομέλειας.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και πάλι επεισόδιο μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Π Σκουρλέτη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ. Χ.Παππά.