Ένωση Κεντρώων: Όποιος δεν ψηφίσει τον εκλογικό νόμο δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ως δημοκράτης

Στο χώρο του κέντρου υπάρχουν προσωπικότητες που δεν γίνονται ουρά κανενός, τονίζει η Ένωση Κεντρώων, απαντώντας σε όσους καταλογίζουν στο κόμμα ότι «τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ» για τον εκλογικό νόμο και ότι αποτελεί «δεκανίκι της κυβέρνησης».

«Όταν φέρει ο κ. Τσίπρας προς ψήφιση εκλογικό νόμο με μηδενικό μπόνους και ψήφο στα 17 χρόνια των νέων μας, νομιμοποιείται δημοκρατικό κόμμα και δημοκράτης βουλευτής να αρνηθεί ψήφο;», διερωτάται η Ένωση Κεντρώων.

Σημειώνει ακόμη ότι «όποιος αρνηθεί ψήφο σε ένα τέτοιο νόμο εξυπηρετεί τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για να έρθει στην εξουσία ισχυρός και ίσως αυτοδύναμος κλέβοντας 50 έδρες από τα μικρότερα κόμματα».

«Θεωρούμε ότι όποιος το πράξει αυτό θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό ο οποίος κατά πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν», συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος για να καταλήξει: «Ακόμη και ύπουλα να είναι τα κίνητρα του κ. Τσίπρα, επειδή ο νόμος αυτός ήταν το όραμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το αίτημα κορυφαίων πολιτικών του κέντρου και της αριστεράς, όποιος δεν ψηφίσει είναι υπηρέτης της δεξιάς και δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ως δημοκράτης».