Έξω από το πρόγραμμα «Αριάδνη» οι συμβολαιογράφοι

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας να ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασηςσε συμβολαιογράφο, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο, η κυβέρνηση αλλάζει εκ βάθρων το πρόγραμμα «Αριάδνη» που στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των συντάξεων – μαϊμού.Οι πολίτες αντέδρασαν για το παράβολο των 50 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουν σε κάθε τέτοια συμβολαιογραφική πράξη, ενώ οι συμβολαιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το καθαρό ποσό που θα έφτανε σε εκείνους θα ήταν πολύ μικρό – της τάξης των 15 ευρώ – και συγχρόνως ο όγκος της δουλειάς τους θα αυξανόταν πολύ.

Το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να κάνει δραστικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αριάδνη» και για τον λόγο αυτόν πραγματοποιείται την Πέμπτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το επίκεντρο του προγράμματος βγαίνουν οι συμβολαιογράφοι και μπαίνουν τα ηλεκτρονικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, για τις γεννήσεις αλλά και τους θανάτους αναμένεται να αποφασιστεί ότι θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.

Αντίστοιχα, για τους γάμους θα ενημερώνονται τα Ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα, ενώ για τα σύμφωνα συμβίωσης τα Ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.

Με τον τρόπο αυτόν το υπουργείο φιλοδοξεί να εντοπίζει όλες τις περιπτώσεις όπου συντάξεις καταβάλλονται σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν πεθάνει.