“Έπεσε” η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ – 50.000 αιτήσεις για 690 θέσεις

Δεν άντεξε το σύστημα του ΑΣΕΠ τα εκατοντάδες χιλιάδες κλικς στην ιστοσελίδα από τους υποψηφίους που προσπαθούσαν να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να προσληφθούν σε κάποιο νοσοκομείο.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού (5κ /2015) είχε δημοσιοποιηθεί πριν λίγες ημέρες και αφορά προσλήψεις 690 ατόμων δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης για θέσεις νοσηλευτών, παραϊατρικών επαγγελμάτων και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν υποβάλλει μέχρι τώρα αίτηση περίπου 50.000 άτομα. Κάποια στιγμή που επανήλθε για λίγο το σύστημα μετρήθηκαν 4 εκατομμύρια κτυπήματα μέσα σε μία ώρα, γεγονός που φανερώνει των προσπάθεια των ανέργων για μια θέση εργασίας.

Το ΑΣΕΠ έχει δώσει τρεις φορές παράταση στην προθεσμία εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και αναμένεται να δώσει άλλη μία (τριήμερη) έως την Τρίτη.

«Είχαν να προσλάβουν 5 χρόνια άνθρωπο στα νοσοκομεία . Είναι λογικό να γίνει χαμός» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. « Δεν αποκλείεται να δημιουργούνται επίτηδες τεχνικά προβλήματα για να χρονοτριβούν αφού δεν έχουν χρήματα να καλύψουν τις προσλήψεις. Να δείτε ότι θα καθυστερήσουν τις προσλήψεις μέχρι το καλοκαίρι».