Γ. Ντάισελμπλουμ: H δόση του πακέτου διάσωσης θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη των 5 δισ. ευρώ

H δόση του πακέτου διάσωσης θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη των 5 δισ. ευρώ, με το κλείσιμο της αξιολόγησης τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Jeroen Dijsselbloem μιλώντας στη Βουλή στη Χάγη.

Η ελληνική πλευρά πάντως προσβλέπει σε υψηλή δόση για να καλύψει και οφειλές προς ιδιώτες, ωστόσο κοινοτικός αξιωματούχος την περασμένη Παρασκευή προσδιόρισε τη δόση σε ποσό έως 10,7 δισ. ευρώ από το οποίο τα 6,7 δισ. ευρώ προορίζονται για την αποπληρωμή δανείων των θεσμών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη αξιολόγηση τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο.

“Στόχος μας είναι να συμμετάσχει οικονομικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα” τόνισε παράλληλα ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι έχει γίνει πολλή δουλειά σε τεχνικό επίπεδο αναφορικά με το ελληνικό χρέος.

Παράλληλα εξήγησε ότι “ποτέ δεν είπαμε ότι τα 25 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν αποκλειστικά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, αβέβαιος για την επίτευξη οριστικής συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εμφανίστηκε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι θα υπάρξει οριστική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 24ης Μαΐου» δήλωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους φέρεται να επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει μακράς διάρκειας χρέος, για το οποίο απολαμβάνει χαμηλά επιτόκια.

Σημείωσε ωστόσο πως η Ελλάδα έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα στην πορεία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.